miercuri, 11 aprilie 2012

Doar un exercițiu

De când am ajuns în Oslo fumez considerabil mai puțin, cam cinci-șase țigări în zilele cu ploaie și cu două-trei mai multe atunci când este soare. Pe o bancă din parcul din fața blocului, când e vreme frumoasă îmi beau cafeaua și poate citesc ceva. Astăzi a fost înnorat și a picurat calm, dar sunetul unor ropote de cai m-a scos în parc cu cafeaua în mână și camera foto după mine. Mi-am băut licoarea în centrul unor exerciții ale poliției din Oslo desfășurate în plină stradă. 


























































































































Pentru că mă chinui de o bună bucată de timp să încarc câteva videoclipuri aici, nervii au luat din nou locul calmului. După ce am terminat treaba am observat că imaginea avea o calitate rea de tot, de parcă aș fi filmat cu un telefon vechi, stricat și reparat de mine. Videoclipurile le-am și convertit cumva pentru web, am făcut tot ce m-a dus capul și tot nu a fost bine. Le-am șters și acum voi încărca unul singur pe YouTube, apoi îl voi aduce cumva aici, dacă mă voi princepe, dacă nu, voi rămâne cu urechile prinse. Site-ul ăsta de găzduiește el extrem de multe videoclipuri e tare deștept. Cică mai durează puțin până să fie gata videoclipul încărcat de mine pentru că era "shaky" și mi-l fixează ei! Lol! Pentru că videoclipul are o imagine neclară pe YT și nu se vede atât de bine cum îl pot viziona pe laptop, am dat zarvă în țară, adică pe Facebook, poate are cineva bunăvoința și cunoștințele necesare să mă ajute. Sigur există o cale, mi-e teamă însă că nu merită conținutul tot efortul. Dar tot am ceva de câștigat, chiar dacă nu va mai fi niciun videoclip. Poate învăț și eu ce trebuie făcut pentru ca imaginea să fie bună. Între timp, prietenii de pe FB mi-au spus că am nevoie de un convertor, mi-au dat și un link de unde îl pot descărca gratuit, însă tot nu e în regulă, pentru că softul respectiv nu este compatibil cu Mac OS.



















Exercițiile "Academiei de Poliție"au început de ieri, însă nu le-am dat importanță. Astăzi au continuat. Cel mai probabil și mâine îmi voi bea cafeaua în mijlocul cadeților norvegieni. Peste câteva zile voi fi obosită de freamătul lor și îmi voi căuta un alt parc sau mă voi lăsa de fumat. Și, totuși, de ce oamenii ăștia se antrenează în plină zi, în plină stradă? Nu știu nimic despre modul norvegienilor de gândire sau despre felul în care își concep strategiile, astfel că îmi pot da numai cu presupusul. În cartierul ăsta, foarte mulți dintre locuitori sunt imigranți, iar activitatea poate avea un scop de intimidare. Oricum, tot antrenamentul mi-a sporit cheful de exerciții fizice. Mi-am propus ca, începând de astăzi, să alerg. Sau să aștept să se mai încălzească vremea? 

9 comentarii:

  1. Poti sa nu mai astepti sa se incalzeasca vremea...poti doar sa alergi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si sa te lasi de fumat :-)), sau inca nu ai terminat tigarile pe care le-ai luat de acasa ? Sofia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum stie ea tot!!! Chiar asta este planul, dupa ce le termin sa nu mai cumpar, dar nu inteleg de ce trebuie sa le termin pe astea si apoi sa le las :)) Pare un plan lipsit de logica :))

      Ștergere
  3. Eu cand m-am lasat de fumat era 5pm si aveam in geanta in pachet de tigari aproape plin!!!inainte sa ma las, mereu asteptam(visam) ziua in care o sa ma trezesc de dimineatza fara chef de a fuma.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost, inainte de a te lasa de fumat, o lupta in capul tau. apoi a fost declarat si un invingator - vointa. iar fix in momentul victoriei s-a intamplat sa ai pachetul in geanta. :)
      Na, cum le explic eu pe toate :))))
      Pooop

      Ștergere
  4. Eu cand m-am lasat de fumat era 5pm si aveam in geanta in pachet de tigari aproape plin!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. hahahaha oana!!!gresesti !sunt persoana cu cea mai putina vointa!!!adevarul e ca am citit o carte care mi-a "deschis mintea" !!!allen carr este autorul

    RăspundețiȘtergere
  6. multe persoane pe care le cunosc s-au lasat de fumat citind cartea aia. chiar da rezultate, ajuta. important este sa te invete si cum sa nu te mai apuci :D, poate chiar explica asta, nu am citit-o.

    RăspundețiȘtergere